Iulian Brinzoi-Nuta

O lume plina de biti!

Stirika IT

Virusi si Antivirusi, brese de securitate …

De cele mai multe ori ne intrebam ce fel de antivirus folosim, ce solutie de securitate avem instalata, la aceste intrebari gasim pareri diferite. Cel mai bun antivirus este …, eu il folosesc cu incredere de cca 5 ani si nu am avut probleme cu virusii. Solutia de securitate folosita de mine este cea mai buna de pe piata, UTM-ul folosit nu lasa nimic sa treaca de el. Ce raspunsuri frumoase.

Ce este Virusul informatic? = aplicatie care se instaleaza fara voia utilizatorului prin diferite moduri de executie, provocand pagube in sistemul informatic sau al echipamentelor hardware anexate unui sistemului informatic
Ce este Antivirusul? = aplicatie informatica ce previne, elimina virusii dintr-un sistem informatic (virusi, troieni, adware,malware sau spyware), si remediaza zonele sistemului ce au fost afectate de virusul informatic.
Bresele de securitate = zone sensibile (bug-uri de dezvoltare) software sau hardware ce pot fi exploatate de catre hackeri sau crackeri in scopuri personale, distrcutive, sau de furtul datelor cu caracter confidential.
In anul 2012 care tocmai a inceput, sistemele informationale sunt tot mai sensibile in fata atatacatorilor cibernetici. Aria de exploatare a acestora s-a extins de la computere personale, la telefoanele Smart mobile, Tablete mobile si chiar Televizoarele Smart. Toate aceste sisteme sunt expuse pe plac atacatorilor cibernetci. De ceva timp ma gandesc la faptul daca (mai) exista “INTIMITATE CIBERNETICA”.
Pana la urmatorul post va las sa va ganditi la “INTIMITATE CIBERNETICA”.
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: