Iulian Brinzoi-Nuta

O lume plina de biti!

Info IT

Stop PIPA and SOPA!

De ceva timp Guvernul American, incearca pe orice cale sa opreasca asa zisa “piraterie online”, printr-un proiect de lege care obliga motoarele de cautare (Google, Yahoo, Bing etc) sa stearga din continutul acestora site-urile cu privire la continutul media piratat al caselor de productie.

In anul 1993 a aparut oficial primul fisier MP3 folosind o rata de transfer de128kbit/s si rezultat o reducere de 1/11 din marimea fisiereului original. La acea vreme casele de discuri nici macar nu stiau ce a aparut pe piata audio in materie de redare muzica. Nu stiu cati oameni la acea vreme foloseau acest format de redare, eu unul sincer prin 1994-95 l-am folosit pentru prima data. Prin 1998 deja celebrul Winamp era in floare si muzica se compresa pe banda rulanta in format MP3, casele de discuri erau amenintate cu falimentul din cauza celebrului format MP3, incepuse deja cenzura formatului, Compact Disc Audio Track pierdea din cota de piata deja, producatorii de Playere portabile se orientau spre noul format, a fost doar un pas si valul de MP3 playere a inundat piata audio din lumea intreaga, compact, usor de folosit, consum de energie scazut, volum mare de stocare al albumelor muzicale dorite, era cel mai frumos vis al pasionatilor de playere portabile.

Acum revin la subiectul nostru, eu unul cred ca tot asa cum a aparut acesta lege la fel de repede va disparea si va fi uitata. Casele mari de productie se va orienta pe distributia online a produciilor proprii contra unei sume modice, accesibile oricarui cetatean ce utilizeaza internet-ul. Sunt sigur de asta.

Intr-adevar cineva tot trebuie sa detina monopolul in materie de internet, dar cine vor fi aceia voi discuta intr-un alt subiect.

 

Voteaza NU celor care doresc sa ne controleze.

STOP SOPA & STOP PIPA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: