De cativa ani buni, cred ca de cca 10 ani incoace, peste tot in media si presa aparea sloganul “Romania, tara cu cei mai multi …, cu cele mai multe, cea mai …”. Am ajuns pe ultimul loc in toate, din pacate am uitat de valori, de oameni care ne fac cinste, de cei care ne aduc zambetul pe buze si ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Traim in epoca “Breaking news-ului” cu informatii care mai de care spectaculoase, x a fost incatusat si arestat, non-valori care fac deliciul ecranului, insa in acest moment am uitat ca avem oameni de valoare care ar umple tot spatiul media cu realizarile si reusitele lor, insa din pacate sunt lasati intr-un con de umbra pentru simplul fapt ca nu fac rating.
In acest moment o avem pe Simona Halep in semifinale la Miami Open, doar o singura televiziune transmite acest lucru, monopolul acesta lasa un mare semn de intrebare, de ce nu putem sa vedem aceste lucru pe toate canalele publice sau private care sa preia acest eveniment si sa il arate tuturor romanilor. Unde am ajuns? Romania tara cea mai… uitata si batjocorita de toti, cum vor si de cine vor. M-am saturat sa vad peste tot imagini “Breaking News”, banda galbena parca prevesteste o arestare iminenta. Ne-am saturat de stiri cu crime, violuri, cancanuri cu vedete care isi arata ce cuceriri amoroase au mai facut. Pitiponcimea aduce rating, cei care ar merita acest lucru nu pot ajunge pe ecran, nu fac deliciul publicului.
Cine mai vorbeste astazi de Halep, Budisteanu, de oameni care aduc laurii triumfului ce au fost culesi cu foarte multa sarguinta, pricepere si inteligenta, de ce despre ei se vorbeste foarte rar sau cateva franturi pe un canal de media uitat de timp. Din pacate acest neam este supus unei indobitociri excesive pentru a putea fi usor de manipulat si tinut departe de adevarata sa valoare.
Cred ca romanul a tacut prea mult si a ajuns sa se multumeasca cu neajunsul, sperante spulberate si minciuna.
Termin intr-un ton optimist si sper ca Simona Halep sa ne aduca o noua victorie si de ce nu, o cupa la acest turneu.

Hai Simona, o poti invinge pe Serena!

Advertisements